Principi na kojima počiva biorezonantna terapija

Svaki živi organizam je izvor elektromagnetskog zračenja i emitira elektromagnetske valove određenih frekvencija. Stanice i organi u ljudskom tijelu međusobno komuniciraju putem tih valova.

Dr Franz Morell je podijelio elektromagnetske signale ljudskog tijela na zdrave (fiziološke) i patološke. Fiziološke vibracije pojedinih organa i organskih sustava su kod zdravih organizama ujednačene i stanice međusobno pravilno komuniciraju razmjenjujući informacije neophodne za ispravno funkcioniranje.

S druge strane patološke vibracije remete komunikaciju između stanica. Kako nastaju patološke vibracije? – Najjednostavnije rečeno utjecajima iz naše okoline. Sve što unosimo u organizam posjeduje određenu frekvenciju stoga je veoma važno kakvu hranu jedemo te kakvu vodu pijemo. Također, razni vanjski uzroci poput patogenih mikroorganizama, kemijskih lijekova, kemijskih dodataka prehrani, raznih zračenja, pesticida i drugih toksina i sl mogu poremetiti fiziološku frekvenciju stanica i time dovesti do informacijskog poremećaja u međustaničnoj komunikaciji. Dakle energetski poremećaj dovodi do biokemijskih i metaboličkih poremećaja u organizmu i u konačnici do manifestacije bolesti.

Suvremena, alopatska medicina radi sa materijalnim, fizičkim aspektom našeg tijela i poremećajima koji nastaju na tom nivou dok energo-vibracijska medicina  u koju spadaju biorezonantna terapija, Bachova cvjetna terapija, homeopatija i sl. radi sa valnim aspektom odnosno frekvencijskim uzorkom.

Patološke vibracije se putem biorezonantnog aparata mogu detektirati i odvojiti. Zatim se radi njihova inverzija i na taj se način poništavaju (neutraliziraju). Istovremeno se mogu ojačati fiziološke vibracije i vratiti u tijelo pacijenta u vidu ozdravljujućih terapeutskih vibracija. Na taj način se postiže ravnoteža organizma te vraća sposobnost samoizlječenja i samoobnove. Samoizlječenje se kod zdravih jedinki događa neprestano i toga smo svjedoci – od iscjeljenja rana, obrane od raznih patogenih mikroorganizama do svakodnevnog uništavanja tumorskih stanica.